Over Christophe Deborsu 'Wat willen de Walen (en de Vlamingen zeker niet)'

25 apr
Meulebeke - Ter Deeve

Christophe Deborsu 'Wat willen de Walen (en de Vlamingen zeker niet)'

Politiek journalist Christophe Deborsu ontleedt de Waalse ziel, proeft de keuken van de Wetstraat en peilt naar de sfeer in de dorpsstraat.

donderdag 25 april 2024 van 20:00 uur tot 23:55 uur

Christophe komt uit een gezin van leraars, geen toeval dus dat hij een geboren verteller is. Hij werd geboren in Namen, een van de twee Waalse provincies zonder gemeenschappelijke grens met Vlaanderen. Misschien was dat de reden waarom hij naar Leuven trok om er rechten te studeren, in het Nederlands. Daar was veel doorzettingsvermogen voor nodig, maar sindsdien heeft Christophe een dubbele hartslag: een Vlaamse en een Waalse. Wie is er dus beter geplaatst om diep in de ziel van zijn Waalse streekgenoten te kijken en de polsslag van zijn Vlaamse bloedbroeders te peilen? 

Wat willen die Walen precies? Wat denken ze over de Vlamingen? Politiek journalist Christophe Deborsu ontleedt de Waalse ziel in een causerie met filmpjes, waarin u ook de stem van de straat hoort. Hij proeft de keuken van de Wetstraat en peilt naar de sfeer in de Dorpstraat. Politiek in hapklare brokken, goed verteerbaar en smakelijk geserveerd.

christophe-ondertekst

Prijzen

Ticket Prijs
Anderen € 12,00
Davidsfonds leden € 10,00
Leden DF met voordeelkaart Meulebeke € 5,00

Bestel hier uw kaarten